به گزارش رخداد24 به نقل ازایرنا، البرز با داشتن چنین ظرفیتی در کنار برخورداری از یکی از قطب های مهم صنعتی کشور به نام منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام که در حال تبدیل شدن به قطب اقتصاد دیجیتال کشور است به خصوص در سال های اخیر توانسته ظرفیت های خود را از بالقوه به بالفعل درآورده و امروز به عنوان یکی از مهم ترین موثرترین مراکز صنعتی و اقتصادی به آن نگاه می شود.
وجود شهرک های صنعتی دولتی و خصوصی از جمله شهرک صنعتی اشتهارد با داشتن بیش از ۲ هزار واحد تولیدی که به عنوان بزرگ ترین شهرک در کشور در حال فعالیت است به ظرفیت های این استان افزوده و با وجود چنین پتانسیل هایی نمی توان نقش البرز را در توسعه صنعت، اقتصاد و به دنبال آن رونق اشتغال این مرز و بوم نادیده گرفت.
در کنار بهره مندی این استان از چنین ظرفیت هایی اما بخش تولید و صنعت البرز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند مشکلاتی که شاید بارها و بارها به آنها پرداخته و قول هایی نیز به این صنعتگران که امروز در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند داده شده اما آنچنان که باید به این مطالبات پاسخ های لازم داده نشد.
و امروز صنعتگران مستقر در استان البرز که به دلیل شرایط این استان و بهره مندی از برخی مزایا از گذشته آستین بالا زدند و پای در میدان تولید گذاشتند، بر سر دوراهی ماندن و رفتن مانده اند.
با توجه به سفر امروز پنجشنبه رییس جمهور به استان البرز با هدف بیان مطالبات تولید کنندگان و صنعتگران این استان از دولت پای حرف ها و مشکلاتشان نشستیم تا شاید به نگارش درآوردن بخشی از این مشکلات بتوان ضمن اطلاع رسانی به دولت عدالت گستر و انقلابی سیزدهم قدمی در راستای حل آنها نیز برداشت.
بوروکراسی های اداری مانع جدی بر سر راه تولید در البرز
«سیامک شادافزا» یکی از تولید کنندگان البرزی مستقر در شهرک صنعتی کوثر که در حال توسعه واحد تولیدی خود است در این باره به ایرنا گفت: قوانین دست و پاگیر(بوروکراسی های) اداری و پیچیده سبب شده تا عطای کار را به لقای آن بخشیده و با وجود اینکه تمام تجهیزات خود را آماده و نیرو نیز به کار گرفته ایم اما قادر به ادامه فعالیت نباشیم.
وی افزود: جدا از موضوع این قوانین که هر روز شاهد تصویب یک قانون جدید و دست و پا گیر هستیم افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد هزینه مضاعف دیگری را به تولید کنندگان که حمایت خاصی نمی شوند نیز وارد کرده است.
شادافزا گفت: برای واحد تولیدی مثل ما که حدود ۴۰ نفر در آن در حال فعالیت هستند به صورت متوسط ماهی حداقل ۲۰۰ میلیون تومان به هزینه های ما اضافه شده این در حالی است که در روند تولید ما رونقی بوجود نیامده که بتوانیم این بخش را جبران کنیم.
وی ادامه داد: بر سر ۲ راهی قرار گرفته ایم با این وضعیت چاره ای جز تعدیل نیرو نداریم و نمی دانیم که با این شرایط چه اقدامی باید انجام بدهیم.
«ناهید مینایی» دیگر تولید کننده البرزی نیز قطعی های برق که در سال گذشته شاهد آن بودیم و پیش بینی ها مبنی بر شروع این قطعی را در روزهای آینده از مهم ترین مشکلات بخش تولید عنوان کرد و گفت: این مساله به شدت به بخش تولید و تعهداتی که ما در قبال قراردادهایمان داریم در سال گذشته آسیب زد و امسال نیز احتمال وقوع دوباره آن وجود دارد.
وی اضافه کرد: در تابستان سال گذشته قطعی های برق به صورت برنامه ریزی شده و در پاره ای موارد بدون اطلاع به صنعتگران صورت می گرفت که این امر سبب می شد علاوه بر اینکه آب نیز قطع شود تا تمام برنامه ریزی هایمان بهم خورده و عملا دیگر توان تولید نداشته باشیم.
مینایی ادامه داد: جدا از قطعی های برق در حالی که زیر ساخت ها در شهرک صنعتی اشتهارد که ما در آن مستقر هستیم به هیچ وجه مناسب نیست شاهد واگذاری زمین به متقاضیان هستیم که همین مساله در آینده ای نه چندان دور تبدیل به یک مشکل اساسی در این شهرک خواهد شد.
شعاع ۱۲۰ کیلومتری مشکلی که همچنان گریبان شهرک صنعتی اشتهارد را گرفته است
«رضا عطایی» تولید کننده دیگری که در اشتهارد مستقر است در گفت و گو با ایرنا گفت: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی در این شهرک صنعتی موضوع شعاع ۱۲۰ کیلومتری و معافیت های مالیاتی است که بسیاری از شرکت های تولیدی و صنعتی با هدف برخوداری از این مزایا به البرز و شهرک صنعتی اشتهارد آمده اند.
وی اضافه کرد: اما بیش از ۲ سال است که حدود ۴۰۰ واحد تولیدی که قبل از سال ۹۹ پروانه بهره برداری خود را دریافت کرده اند و طبق اصلاحیه ای که به این قانون خورده این معافیت دیگر شامل حالشان نمی شود به صورت جدی دچار چالش شده و بسیاری از این واحدها که دیگر ماندن در البرز برای آنها صرفه ای ندارد به فکر رفتن از این استان هستند.
عطایی با بیان اینکه افزایش سرسام آور قیمت گاز نیز به مشکلات تولید کنندگان دامن زده است تصریح کرد: مشکلاتی از این دست کمر تولید کننده ها را شکسته و به معنی واقعی کلمه خسته شده اند و شاید به دلیل وجود نیروی کار و اینکه نمی خواهند نیروهایشان بیکار شوند تا اینجا ادامه داده اند.
محقق نشدن وعده ها سبب ناامیدی تولید کنندگان شده است
احمدی دیگر صنعتگر البرزی نیز با بیان اینکه گفتن مشکلات دردی از ما دوا نمی کند در این رابطه گفت: بارها و بارها از مشکلات بخش تولید و صنعت حرف زدیم و قول های زیادی از سوی مسوولان و دستگاه های مختلف به ما داده شد اما قول هایی که تنها در حد حرف باقی مانده است.
وی اضافه کرد: زمانی که از کمبود برق صحبت می کنیم به ما می گویند که ژنراتور تهیه کنید در حالی که هزینه های مضاعفی را امروز بخش تولید در حال پرداختن است.
این دغدغه های صنعتگران البرزی در حالی مطرح می شود که مدیران اقتصادی استان نیز بر این باور هستند که باید به بخش خصوصی امروز بیش از هر زمان دیگری بها داده شده و با رفع کردن موانع پیش پای این بخش حیاتی بتوانیم نقش خود را در رونق و توسعه این مرز و بوم ایفا کنیم.
«اکبر قنبرپور» مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه حدود ۲۴۴ سرمایه گذاری در این منطقه صورت گرفته است در این رابطه به ایرنا گفت: استقرار این تعداد واحد تولیدی و صنعتی که علاوه بر اشتغال زایی موجب خودکفایی در بسیاری از کالاها می شود، نیاز به حمایت دولت دارد.
وی با اشاره به پیش بینی اشتغال ۲ هزار نفری در سال جاری در این منطقه گفت: از سوی دیگر تبدیل پیام به قطب دیجیتال منطقه در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات با وجود تمام تلاشی که امروز در این منطقه شاهد آن هستیم، موضوعی نیست که تنها به همت یک مجموعه و یا دستگاه محقق شود بلکه نیاز است تا سایر ارگان های مرتبط نیز ما را در رسیدن به این هدف مهم که استان و کشور را منتفع خواهد کرد یاری کنند.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در ادامه با اشاره به اینکه زیر ساخت ها در این منطقه با هدف استقرار هر چه بیشتر بخش خصوصی در حال ایجاد هستند تصریح کرد: با این وجود یکی از مهم ترین دغدغه هایی که امروز سرمایه گذاران با ما در میان می گذارند نگرانی از قطعی های برق است که زمزمه آنها امروز در حال شنیده شدن است.
قنبرپور تاکید کرد: این در حالی است که قطعی های برق که در اوایل سال گذشته نیز به صورت برنامه ریزی شده و حتی برنامه ریزی نشده و بدون اطلاع قبلی صورت می گرفت سبب شده بود تا یک اختلال جدی در روند فعالیت این واحدها ایجاد و به شدت سبب کاهش روند تولیدات این واحدها شده بود.
وی ادامه داد: با هدف پیشگیری و به حداقل رساندن خسارات احتمالی ناشی از قطعی های برق احتمالی در این بخش نیز انتظار می رود که علاوه بر برنامه ریزی در خصوص مدیریت مصرف برق، ۱۰۰ مگاوات برقی که در اسفند سال گذشته مقرر شد که به ظرفیت برق منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام افزوده شود هر چه سریعتر محقق تا در روند برنامه های پیش بینی شده این منطقه که از مهم ترین آنها تکمیل زنجیره شبکه ملی اطلاعات است خللی وارد نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بالا بودن نرخ سوخت پروازهای کارگو( حمل و نقل بار هوایی ) را از دیگر مشکلات در پیام عنوان و اظهار داشت: بالا بودن نرخ سوخت این پروازها سبب شده تا با وجود اینکه البرز از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و حدود ۱۵۰ برند ملی برخوردار است اما آنچنان که باید این پروازها از سوی تولید کنندگان و صنعتگران به دلیل به صرفه نبودن اقتصادی استقبالی صورت نگیرد.
قنبرپور گفت: البته در این رابطه نشست و مذاکره های زیادی با دستگاه های مرتبط صورت گرفته و قول هایی نیز داده شده اما تاکنون محقق نشده و همچنان بخش کارگو فرودگاه بین المللی پیام از این مشکل رنج می برد، بر همین اساس در چنین شرایطی انتظار ما این است که نرخ سوخت پروازهای کارگو با هدف توسعه صادرات و رونق بخشیدن به این بخش مانند پروازهای مسافری در نظر گرفته شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز نیز با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی صنعتگران این استان در گفت وگو با ایرنا گفت: در خصوص برق و قطعی های مکرر با توجه به کمبود حدود ۱۰ هزار مگاواتی تولید برق در کشور، این مساله متوجه تامین برق در استان نیز بوده است.
«رامین ربیعی» افزود: با این وجود سازمان صنعت، معدن وتجارت با پیش بینی اقداماتی از جمله صدور مجوزهای تهیه دیزل ژنراتورهای برق چه از محل تولید داخل و چه از طریق ثبت سفارش وارداتی را در دستور کار قرار داده و در موارد متعددی این امر محقق شده است.
وی اضافه کرد: به تازگی نیز وزیر صمت طی نامه ای به وزارت نفت در خصوص تامین سوخت واحدهای خود تامین برق (chp) با نرخ سوخت نیروگاهی درخواست نموده که در صورت محقق شدن این امر کمک اساسی به تامین برق واحدها خواهد شد.
ربیعی در ادامه خاطر نشان کرد: همچنین با تکمیل و راه اندازی پست برق ۴۰۰ کیلو ولتی شهرستان اشتهارد، عمده مشکل تامین برق صنایع استان مرتفع خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری اشاره و عنوان کرد: در خصوص مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و معافیت مالیاتی مرتبط با مصوبه، تعدادی از واحدهای صنعتی اشتهارد با این مشکل مواجه هستند، این موضوع فارغ از پیگیری های مکرر انجام شده در سنوات گذشته و علاوه بر طرح در جلسه جمع بندی استانداری البرز به مناسبت سفر رئیس جمهور به استان البرز، در جلسه روز گذشته مجمع نمایندگان مجلس و استاندار البرز با وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز مطرح شد و مقرر گردید به عنوان یکی از مصوبات سفر مورد نظر قرار گیرد که به امید خدا یکی از برکات سفر آقای رئیسی به استان البرز خواهد بود.
ربیعی ادامه داد: در صورت تامین زیر ساخت های صنعتی استان نیز با پیشنهاد سازمان صنعت، معدن و تجارت و همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان، موضوعات مرتبط از جمله تخصیص آب و پست ۴۰۰ کیلوواتی برق و...، در پیش نویس لحاظ شده و حتما مورد بررسی قرار می گیرد و جای امیدواری است دستورات خوبی در این خصوص از سوی رئیس جمهور صادر شود
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تامین نیرو از محل آموزش های تخصصی و فنی حرفه ای اشاره کرد و گفت: این مساله از مواردی است که سازمان صنعت معدن و تجارت آمادگی لازم را جهت همکاری با دستگاه های مسئول دارد و امیدواریم با پیشقدم شدن دانشگاه ها و مراکز فنی و حرفه ای استان بتوانیم گام های اساسی در این بخش برداریم، علاوه بر این باید در خصوص تامین زیرساختهای لازم در حوزه حمل و نقل از جمله حمل و نقل ریلی و یا اسکان کارگری در مناطق نزدیک به شهرک های صنعتی با رعایت الزامات و پیوست های فرهنگی و اجتماعی متناسب اقداماتی انجام شود.
رئیس جمهور در قالب نوزدهمین سفر استانی هیات دولت و در سال "تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین" به منظور بررسی اولویتهای توسعه بخشی و تصمیم گیری برای رفع مشکلات مردم امروز پنجشنبه ۱۸ فروردین ماه به استان البرز سفر میکند.
آیت الله سیدابراهیم رییسی پیش از این به ۱۸ استان شامل هرمزگان، قم، یزد، لرستان، زنجان، سمنان، اردبیل، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه وبویراحمد، بوشهر، گیلان، گلستان، مازندران و مشهد سفر کرده است.